Domov » Novice » Gospodarstvo » Pomembno je sodelovanje raziskovalcev in vinarjev

Pomembno je sodelovanje raziskovalcev in vinarjev

V torek so na Ptuju pripravili že drugi Strokovni posvet za vinarje, na katerem so se zbrali raziskovalci in vinarji z željo po doseganju čim kakovostnejšega proizvoda, ki ga omogoča uvajanje vedno novih dognanj znanosti.

Na posvetu, ki ga je organiziralo Znanstvenoraziskovalno središče Bistra Ptuj, so predavatelji predstavili rezultate raziskovalnega dela na področju vinarstva in, kar je še pomembneje, kako te rezultate uporabiti v praksi za doseganje čim boljšega proizvoda.

Na posvetu so predavali strokovnjaki iz ljubljanske Biotehniške fakultete in Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, mariborske Fakultete za kmetijstvo, Kmetijskega inštituta Slovenije, Ptujske kleti ter Znanstveno raziskovalnega središča Bistra iz Ptuja.

Organizatorji posveta so prepričani, da bo postal tradicionalen. Ker na posvetu strokovnjaki ne predstavljajo le rezultatov raziskovanja ampak je naravnan tudi v vsakodnevno inžinirsko prakso, upajo, da bodo predstavljeno znali izkoristiti tako večji poslovni gospodarski sistemi kot tudi vsi manjši vinogradniki, ki jih je v našem okolju veliko.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 29. junija 2007)

Na vrh