Domov » Novice » Gospodarstvo » Začetek svetovnega pokala v Gaju pri Pragerskem

Začetek svetovnega pokala v Gaju pri Pragerskem

V četrtek se je na strelišču Gaj pri Pragerskem pričelo tekmovanje za svetovni pokal. že uvodna disciplina, trap za ženske, je z izenačitvijo svetovnega rekorda napovedala kvalitetno tekmovanje. Zmagala je italijanka Deborah Gelisio, drugo mesto je osvojila njena rojakinja Giulija Ianotti, tretje pa Emanuela Felici iz San Marina. Od četrto uvrščene Avstralke pa smo slišali, kaj pomeni osvojiti zlato olimpijsko medaljo: "S to medaljo so se mi uresničile sanje. S tem sem pričela verjeti, da se sanje lahko uresničijo in to je največja sprememba, ki jo je zlato prineslo.", je dejala Suzanne Balogh, ki se je z zlatom pred tremi leti okitila v Atenah v Grčiji.

Slovenski predstavnici sta eni izmed redkih udeleženk, ki se s streljanjem ukvarjata amatersko. Zato razumljivo nista posegli med dobitnice medalj. Jasmina Maček je osvojila 28., Maja Fragež pa 44. mesto.

Tekmovanje so bo zaključilo prihodnji petek. Slovenci bomo imeli svoje predstavnike še v moški disciplini trap, finale bo na sporedu v nedeljo. Do konca tedna se bodo zvrsti boji v disciplini skeet in double-trap.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 29.6.2007)

Na vrh