Domov » Novice » Gospodarstvo » Mestni kino bodo preoblikovali v Mladinsko hiŠo

Mestni kino bodo preoblikovali v Mladinsko hiŠo

Mestni kino je že kar nekaj časa v resnih težavah, saj ni kos velikim centrom v Mariboru. Občina vidi rešitev v odkupu preostalega dela kina in v postopni obnovi ter preoblikovanju prostorov v Mladinsko hišo, kjer naj bi poleg filma svoj prostor našla tudi mladinska ustvarjalnost.

Ptujska občina je 41 odstotni lastnik dela stavbe, v kateri so prostori kina, preostalih 59 odstotkov ima v rokah podjetje Mestni kino Ptuj d.o.o. Dvorana je bila obnovljena leta '98 in premore sodobno opremo za filmske projekcije, obnovljen je tudi predprostor dvorane in sanitarije, vsi ostali prostori in napeljave pa so v dotrajanem stanju. Svetniki so na junijski seji potrdili dokument identifikacije investicijskega projekta za nakup in obnovo omenjenih prostorov.

Za zdaj so predvideli 15 odstotni delež sredstev iz proračuna ter kar 85 odstotkov državnega financiranja iz naslova regionalnih spodbud, skupno v višini 1.044.000 evrov, s katerimi naj bi odkupili in primerno uredili prostore, tudi tiste, ki dosedaj niso bili izkoriščeni.

Kljub preureditvi v Mladinsko hišo, pa naj bi kino v Ptuju ostal tudi v prihodnosti.

Tudi nekateri družbeniki podjetja, ki je za zdaj še večinski lastnik stavbe, naj bi po neuradnih informacijah bili zainteresirani za takšno rešitev, vendar pa z njimi za zdaj naj ne bi bilo še nobenih konkretnih dogovorov.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 29. junija 2007)

Na vrh