Domov » Novice » Gospodarstvo » Ptuj po dolgem času gostil državno prvenstvo

Ptuj po dolgem času gostil državno prvenstvo

Pretekli konec tedna je na Ptuju v organizaciji AK Keor potekalo državno prvenstvo za mlajše člane in članice v atletiki. Dogodek je popestril štajerski mnogoboj za mlade nadebudneže v dopoldanskem času ter odprti mednarodni miting v nedeljo popoldne. Nastopilo je okrog 200 tekmovalcev iz cele Slovenije.

Na Mestnem stadionu se je zvrstilo precej zanimivih obračunov, najbolj so bila izenačena tekmovanja v šprinterskih disciplinah. Največ prahu pa je dvignil ženski skok v daljino, kjer je Nina Kolarič, le za tri centimetre zaostala za olimpijsko normo za Peking. 21 – letna Ptujčanka je za 8 centimetrov izboljšala osebni rekord, dosežen pred dvema dnevoma v Velenju. Tretji rezultat sezone na stari celini jo uvršča v ožji krog favoritinj za medalje pred bližajočim se Evropskim prvenstvom na Madžarskem. "Tekmovanje bo na sporedu že čez dva tedna. Najprej se želim uvrstiti v finale, nato pa lahko razmišljam o čem več. Tudi o teh treh centimetrih, ki vodijo na Kitajsko.", je dejala Kolaričeva.

V zadnji disciplini mitinga je tudi ptujskim fantom uspelo osvojiti medaljo. Z bronom so se okitili Panikvar, černivec, Vajda in Štumberger. Najbližje rezultatom edinega ptujskega atletskega olimpijca Mirka Vindiša je trenutno Kolaričeva, veliko so pokazali Rok Panikvar, Sabina Rajh ter Aljoša Vajda. Med mladinci sta Laura Pajtler in Mitja Horvat ponovno potrdila, da sodita v slovenski vrh.

"Državno prvenstvo se je na ptujski stadion vrnilo po več kot dvajsetih letih.", je dejal vodja organizacijskega odbora, Dejan Dokl. Naslednje večje tekmovanje na mestnem stadionu na Ptuju pa lahko pričakujemo v kratkem. že za to jesen je atletska zveza Slovenije Ptujčanom ponudila organizacijo troboja Madžarske, Slovenije in Hrvaške.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 2.7.2007) 

 

 

 

 

 

 Izmed ostalih rezultatov domačih tekmovalcev velja omeniti še peto mesto Panikvarja in sabine Rajh na 400 metrov ter Aljoša Vajde na 1500 metrov. Laura Pajtler je na odprtem mitingu manj kot za sekundo zaostala za državnim rekordom v obeh mladinskih kategorijah, Mitja Horvat pa bo normo za evropsko prvenstvo mladincev iskal danes v Mariboru. Na Ptuju mu je zmanjalo le tri stotinke.

Na vrh