Domov » Novice » Gospodarstvo » Dostop do Mestne hiŠe odslej tudi za invalide

Dostop do Mestne hiŠe odslej tudi za invalide

Ptujska mestna hiša bo odslej prijazna tudi invalidom. Novo pridobitev, dvigalo zanje, so slovesno predali namenu v petek, 3. avgusta. Tega dne so v nekdanjih, pritličnih prostorih ptujske davkarije odprli tudi sprejemno pisarno, v kateri bo delalo pet občinskih uslužbencev.

Dr. Štefan čelan, župan MO Ptuj:" Pred letom dni je občina dobila zaslužen ISO certifikat, ki nam je med drugim naložil tudi to nalogo, da v občini uredimo primeren dostop za invalide. V skladu s tem certifikatom pa smo občanom tudi omogočili, da bodo odslej vse potrebno lahko uredili na enem mestu".

Zdenka Ornik, preds. Medobčinskega društva invalidov Ptuj: "Mislim, da so invalidi na širšem območju Ptuja zelo zadovoljni, saj bodo tako lažje komunicirali z delavci občinske uprave in v Medobčinskem društvu invalidov dvigalo ocenjujemo za izjemno veliko pridobitev".

Ornikova še pravi, da so že pred časom na občino naslovili pobudo za t.i. projekt "Občina po meri invalidov", ki se sicer izvaja že v kar nekaj občinah po Sloveniji. Zdenka Ornik: "Tudi Evropska unija si želi, da bi bile javne institucije invalidom čim bolj prijazne in predvsem dostopne in zato upam, da se bo občinsko vodstvo odločilo za izvedbo tega projekta".

žogica je sedaj ponovno na strani občine, omogočen dostop invalidom do Mestne hiše pa je šele prvi korak na poti odstranjevanja številnih arhitektonskih ovir, s katerimi se gibalno ovirani srečujejo vsakodnevno.

( Objavljeno v Ptujski kroniki )

Na vrh