Domov » Novice » Gospodarstvo » župan in svetniki zadovoljni z investicijami in delom sveta

župan in svetniki zadovoljni z investicijami in delom sveta

Svetniki so 12. ptujski občinski praznik obeležili na 5. slavnostni seji  mestnega sveta v tej sestavi. Poleg predstavnikov občine in ptujskega sveta, se je seje, ki je bila praktično zadnji trenutek iz petka prestavljena na soboto, udeležilo tudi nekaj drugih povabljenih gostov.

župan je v slavnostnem govoru ob prazniku spomnil, da letos praznujemo tudi 100-letnico stavbe, v kateri še danes domuje vodstvo občine. že takrat je bila stavba, je poudaril, zgrajena po principu javno-zasebnega partnerstva, ki se danes ponovno vedno bolj uveljavlja na Ptuju. Tudi v tem letu se je marsikaj premaknilo, od izgradnje Puhovega mostu, do investicij v vrtce in nove izobraževalne programe. župan pa je na slavnostni seji hkrati čestital tudi svetnikom za vzorno sodelovanje v dosedanjih petih letih skupnega dela, saj jim je kljub različnim pogledom večino sklepov uspelo sprejeti s konsnzom in ne preglasovanjem, kar je po mnenju župana dolgoročno edino dobro.

Seje, ki je ob tej priložnosti potekala v slavnostni dvorani na ptujskem Magistratu so se poleg predstavnikov občine udeležili tudi povabljeni gosti, Slavko Ziherl, podpredsednik stranke LDS, župan pobratenega mesta Burghausen, Hans Steindl, ter član državnega sveta Robert čeh in poslanec državnega zbora Branko Marinič, ki ocenjuje preteklo leto kot zelo pozitivno za Ptuj. V bližnji prihodnosti se nam obeta še delitev na pokrajine, ki je po mnenju Mariniča, z njim pa deli mnenje tudi župan, za Ptuj zgodovinskega pomena.

župan, svetniki in gostje so se po zaključeni seji in kozarčku šampanjca odpravili proti dvorišču minoritskega samostana, na osrednjo slovesnost s podelitvijo priznanj in razglasitvijo častnega občana.

 

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 7. avgusta 2007)

Na vrh