Domov » Novice » Gospodarstvo » Nova avtobusna postaja v letu 2010č

Nova avtobusna postaja v letu 2010č

V predvolilnem času je takratni kandidat za župana, dr. Štefan čelan, med drugim obljubljal tudi izgradnjo nove avtobusne postaje na Osojnikovi cesti in postavitev poslovno-stanovanjskega kompleksa na področju sedanje avtobusne postaje.

župan je povedal, da naj bi nova avtobusna postaja stala nasproti železniške postaje, vanjo pa naj bi se tudi preselili vsi lastniki lokalov na dosedanji postaji. Ob njej načrtujejo večnamenski poslovno-trgovski objekt, predvidena pa naj bi bila tudi izgradnja nove bencinske črpalke. Na lokaciji sedanjega avtobusnega postajališča in parkirišča naj bi zrasel poslovno-stanovanjski objekt, kamor si želijo preseliti večino državnih institucij. Na tretji lokaciji, na delu Osojnikove, kjer je sedaj trgovina Tuš, pa načrtujejo gradnjo vrtca in dveh stanovanjskih blokov. H končni podobi Osojnikove ceste spada tudi podvoz pod železniško progo, proti trgovskemu centru Qlandia, ki naj bi bil izredno pomembna pridobitev za samo mesto. Vrednost vseh investicij  je po županovih besedah dobrih 40 milijonov evrov. Mestna občina bo pri projektu pomagala zgolj z izgraditvijo infrastrukture, vse ostalo pa bo grajeno z zasebnim kapitalom. V lasti občine naj bi izmed vseh objektov tako ostal le novi vrtec.

Na idejni ravni je tako že dogovorjeno, kako naj bi arhitekturno in logistično prenovljena Osojnikova izgledala. če bo vreme ugodno, naj bi nekatere objekte začeli graditi že konec leta. Projekt izgradnje objektov naj bi bil tako končan nekje do poletja 2010, razen podvoza, za katerega so potrebni dogovori s Slovenskimi železnicami pa tudi denarja verjetno še ne bo tako kmalu. O tem ali bo vse res potekalo tako gladko, kot trdi župan, pa bomo seveda še poročali.

Na vrh