Domov » Novice » Gospodarstvo » Na Potrčevi boste lahko Še naprej brezplačno parkirali

Na Potrčevi boste lahko Še naprej brezplačno parkirali

Vsi tisti, ki parkirate na t.i. divjem parkirišču na Potrčevi, tam, kjer so nekoč stala vojaška skladišča, ste lahko opazili, da od sredine avgusta ni več ostankov nekdanjega zidu. Na občini smo zato preverili, zakaj so zid odstranili in kaj tam še vedno počno delavci. Naj vas kar na začetku potolažimo, da boste vsi tisti, ki tukaj brezplačno parkirate, to lahko počeli še vsaj nekaj let. Kot nam je povedal mag. Janko Širec, vodja oddelka za gospodarsko infrastrukturo in okolje na ptujski občini, ob Volkmerjevi ulici izvajajo le interventna dela.

Mag. Janko Širec, vodja oddelka za gospodarsko infrastrukturo in okolje, MO Ptuj: "Ob Volkmerjevi cesti bo na novo urejen pločnik v dolžini dobrih sto metrov. Dosedanji pločnik namreč ni bil več primeren za stanovalce Doma upokojencev, kakor je bil tudi preozek za potrebe tistih, ki so na invalidskih vozičkih. Ta pločnik bomo razširili na širino dveh metrov, s čimer bomo dosegli nemoten prehod invalidskih vozičkov in bistveno povečali pretočnost peščev, predvsem dijakov Srednješolskega centra, ki po tej strani uporabljajo pot od Srednješolskega centra do avtobusne postaje."

Investitor del je občina, vsa dela bodo stala 18.000 evrov. V kolikor bodo to dopuščale vremenske razmere, bo pločnik dokončan do začetka šolskega leta. Do nove namembnosti prostora novih investicijskih posegov občina na Potrčevi ne bo izvajala. Še vedno se omenja, da naj bi tu nekoč stala kulturna dvorana, a kot kaže, bo nanjo ali pa naj drugega potrebno še počakati. Mag. Janko Širec, vodja oddelka za gospodarsko infrastrukturo in okolje, MO Ptuj: "Zagotovo bo kaj več znanega v sklopu projekta Evropske kulturne prestolnice, res pa je, da je bilo za to lokacijo že kar nekaj idej, vendar v tem trenutku še nobena ni izdelana."

Torej počakajmo, pa bomo videli. Mi bomo zgodbo zagotovo spremljali še naprej in poročali takoj, ko bo znanega kaj novega.

Objavljeno v Ptujski kroniki, 24.8.2007

Na vrh