Domov » Novice » Gospodarstvo » 21. festival Turizmu pomaga lastna glava

21. festival Turizmu pomaga lastna glava

V četrtek, 22. marca, je na Osnovni šoli Olge Meglič potekal 21. regijski festival Turizmu pomaga lastna glava. Osnovnošolci iz spodnjega podravja so pripravili odlično izdelano razstavo, na kateri so predstavili značilnosti njihovih krajev, in izdelali raziskovalne naloge, ki so jih na igriv način predstavili tudi gledalcem in komisij

Učenci osmih osnovnih šol iz Tomaža, Destrnika in Trnovske vasi, Svetega Jurija, Juršinc, Makol, Vidma ter dveh ptujskih osnovnih šol:  Ljudski vrt in Olge Meglič, so se v četrtek zbrali, da bi na festivalu, ki je letos potekal pod naslovom S turizmom gradimo mostove, z veliko mero iznajdljivosti in domišljije pokazali, kaj vse je pomembnega in zanimivega v njihovem okolju, privlačnega tudi za turiste. Gostje in komisija so si najprej ogledali razstavo, nato pa še predstavitev raziskovalnih nalog. Za popestritev srečanja so otroci iz  osnovne šole Olge Meglič pripravili tudi zabavni program.

Konkurenca je bila huda in odločitev komisije zagotovo težka. Državnega srečanja, ki bo 19. aprila v Ljubljani, se bodo kot najboljši udeležili učenci iz JVIZ Destrnik – Trnovska vas.

Razstavo si še lahko ogledate na OŠ Olge Meglič, morda pa jo bodo lahko postavili na ogled tudi v mestni hiši.

Na vrh