Domov » Novice » Gospodarstvo » Danilo Türk obiskal Ptuj

Danilo Türk obiskal Ptuj

Danilo Türk, kandidat za predsednika republike, ki ga podpirajo Socialni demokrati, Desus in združenje Zares, je v petek v okviru turneje po Sloveniji obiskal Ptuj. V družbi Socialnih demokratov si je ogledal nekatere ptujske znamenitosti, meddrugim tudi novonastajajoče mestno gledališče. Ob stojnici pri upravni enoti se je srečal z volilci in predstavniki lokalnih medijev.

Dosedanji potek predsedniške kampanje ocenjuje zelo pozitivno. Na vprašanje, kaj bi po njegovem mnenju moral imeti predsednik republike in kako bi sam opravljal to funkcijo pa odgovarja:" Mislim, da mora predsednik imeti predvsem modrost, uravnoteženost in sposobnost povezovanja in združevanja ljudi, hkrati pa tudi najboljših idej. Mora pazljivo razvijat odnose z vlado, državnim zborom in paziti, da sam ne prekorači svojih pristojnosti, ter pomagati ustvarjati ravnotežja v naši demokratični družbi. Sam pa bi zelo rad dal na dnevni red teme, kot so vprašanje socialnih razlik, ki se pri nas vedno bolj večajo. Od mnogo volilcev slišim zaskrbljenost glede tega in kot predsednik bi se za to zavzel."

Po podatkih s Türkovega štaba so do petkovega obiska na Ptuju zbrali nekaj več kot 13 tisoč podpisov podpore, te nameravajo simbolično zbirati še naprej, uradno kandidaturo pa bo Danilo Türk vložil ta teden.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 11. septembra 2007)

Na vrh