Domov » Novice » Gospodarstvo » Kdaj bomo končno dobili ptujsko Grajsko restavracijoč

Kdaj bomo končno dobili ptujsko Grajsko restavracijoč

Stavba grajske konjušnice je pravzaprav že ena izmed stalnic predvolilnih programov in političnih prerekanj. Ptujčani smo slišali že ničkoliko obljub, kako bo nekoč znana restavracija zdaj zdaj ponovno zaživela. Veliko je interesentov, veliko je bilo spregovorjenih besed. Zdaj, pravijo, smo čisto zares tik pred odprtjem, ki se je le nekoliko zavleklo.

Zgodba je namreč mnogo predolga. Starejši Ptujčani se z nostalgijo spominjajo terase z živo glasbo, kjer so preživljali poletne večere. Stavba je bila kar skoraj dve desetletji praktično v razpadajočem stanju. Stvari so se obrnile na bolje, pričela so se obnovitvena dela, za katera sta denar prispevala Evropski sklad za regionalni razvoj in Ministrstvo za kulturo. Konec leta 2005 je bila Grajska restavracija do 3. faze obnovljena že kako leto.

Takrat je Aleš Arih, direktor Pokrajinskega muzeja Ptuj povedal, da restavraciji manjka le še vsebina, se pravi najemnik. Celotna procedura naj bi bila že takrat pospešena in v januarju preteklega leta naj bi vedeli, ali lahko muzej sam pripravi razpis in poišče najugodnejšega najemnika. Danes, skoraj leto in pol kasneje, prostori še vedno nimajo vsebine. " Do prekinitve je prišlo, ker je četrta gradbena faza končana, kar pravzaprav pomeni, da je delo, ki ga je naročilo Ministrstvo za kulturo, končano in je zdaj potrebno pripraviti razpis. Kolikor vem bo v mesecu aprili že ta javni razpis in potem bo celoten postopek stekel," je pojasnjeval Arih.

Vseskozi so za najem objekta zainteresirane ptujske Terme. Lani je ministrstvo za kulturo celo oznanilo, da so njihov partner pri oživljanju nekdanje grajske konjušnice prav oni. Pa tudi Terme so lani že napovedale otvoritev za letošnji april. Zdaj se nameravajo prijaviti na razpis. Tudi Arih jih vidi kot najmočnejšega kandidata, o tem, kdo bo najugodnejši ponudnik, pa bo na koncu vsekakor odločilo ministrstvo. Kljub temu, da izgleda, kot da so Terme Ptuj edini interesent, pa vendarle ni tako. Interes je dolgo kazala tudi Perutnina Ptuj. Klasinc pravi, da bo Perutnina Ptuj njihov interes pač izkazala s prijavo na razpis, da pa se bodo vsekakor že prej medsebojno dogovorili, saj zdaj sodelujejo v Konzorciju Kurent.

Po vsem povedanem človek pomisli, da sta tolikokrat omenjano javno-zasebno partnerstvo in konzorcij Kurent tudi v tem primeru ključ do rešitve. Sicer pa, kot trdijo vsi, bo vse znano komaj po razpisu.

 

Na vrh