Domov » Novice » Gospodarstvo » Zaplet okoli zemljiŠč za večnamensko Športno dvorano

Zaplet okoli zemljiŠč za večnamensko Športno dvorano

Na Ptuju se že dolgo govori o potrebi po novi večnamenski dvorani. Zdaj so, tako previ župan, ugotovili, da sta potrebni pravzaprav dve, športna in kulturna. Zapleta pa se predvsem pri zemljiščih za prvo, kjer se interesi občine križajo z interesi bolnišnice in ministrstva.

Obstajata sicer dve možni lokaciji za večnamenska športno dvorano. Veliko interesa naj bi bilo za izgradnjo dvorane na sedanjem pomožnem igrišču ob ptujskem stadionu. Bolj vroče pa so razprave o drugi možni lokaciji,  v bližini Osnovne šole Ljudski vrt, saj so tu trčili različni interesi, pa tudi lastništvo zemljišča še vedno ni jasno.

župan trdi, da so bila sporna zemljišča po zemljiških knjigah vodena znotraj Ministrstva za zdravje oziroma ptujske bolnišnice. To naj bi bilo celo s strani državnega pravobranilstva ugotovljeno za napačno, zato jih je bilo treba prenesti v zemljiške knjige občine, kar naj bi nato tudi storili. Na to pa naj bi se nato pritožila bolnišnica. Direktor Splošne bolnišnice Jožeta Potrča Ptuj, Robert čeh, zaplet z zemljišči pojasnjuje nekoliko drugače. Zanj  krivi občino, saj naj bi pritožbo zaradi samovoljnih dejanj občine, ki je na podlagi ugotovitvenega sklepa mestnega sveta zemljišča vpisala v zemljiške knjige kot svoje, vložili skupaj z ministrstvom. Pritožbi naj bi bilo ugodeno in vpis izničen. Temu pa naj bi sledila pritožba občine na vrhovno sodišče, kjer naj bi postopek še potekal.

Bolnišnica ima namreč prav tako načrte za širitev na spornem zemljišču. Dogovarjali so se že za partnerstvo z domom upokojencev, ki bi lahko v novem objektu izvajal del rehabilitacije, bolnišnica pa bi lahko na to področje širila ortopedski oddelek in zato, pravi čeh, na tem zemljišču ne vidi parkirišč ali kakšnih drugih objektov.

Za večnamensko kulturno dvorano naj bi bila po županovih besedah najprimernejša lokacija sedanjega javnega parkirišča ob Potrčevi cesti, kjer si želijo zasebne podzemne garaže. Ta naj bi v primeru, da vodna školjka, ki bi varovala garaže pred podtalnico, ne bi bila potrebna, lahko zagotovila sredstva za nadgradnjo dvorane, ki pa bi bila v javni lasti.

Na vrh