Domov » Novice » Gospodarstvo » Talum v letu 2019 in 2020

Talum v letu 2019 in 2020


Kidričevsko podjetje Talum se uvršča med 15 največjih izvoznikov v Sloveniji, proizvedejo približno 80.000 ton primarnega aluminija letno. Leto 2019 je bilo zahtevno, pripravljeni pa so tudi na izzive leta, ki je pred nami.

Talum, kot sodobno proizvodno podjetje sodi v svetovnem merilu v ozek krog najučinkovitejših proizvajalcev elektroliznega aluminija in aluminijevih zlitin. Več kot 60 let prizadevnega dela v Kidričevem se danes odraža v zavidljivih dejstvih: uvrščajo se med 15 največjih izvoznikov v Sloveniji, pohvalijo se lahko s skupaj več kot 10.000 zaposlenimi od začetka proizvodnje do danes. Njihova največja konkurenčna prednost so proizvodi najvišje kakovosti ter znanje, ustvarjalnost in podjetnost zaposlenih.

Da je vse v načrtovanju kaže dejstvo, da je Talum zakupil električno energijo pred povišanjem cene tega energenta in s tem manevrom prihranil kar nekaj sredstev. Ker pa je Talum v veliki meri odvisen tudi od avtomobilske industrije, ki se je v zadnjih mesecih leta 2019 ohlajal, so v prihodnjem letu pripravljeni tudi na ta izziv.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 10. jauarja 2020.)

Na vrh