Domov » Novice » Kultura » Predstavitev romana Otok

Predstavitev romana Otok

V Knjižnici Ivana Potrča na Ptuju so pred časom organizirali predstavitev knjige Otok mariborskega pisatelja Avgusta Demšarja. Slednji piše izključno detektivske zgodbe. V sodelovanju z založbo Sanje je v letih 2007-2012 ustvaril enega prvih slovenskih cikličnih detektivskih opusov, šest romanov s skupnim imenom Primeri inšpektorja Vrenka. Roman Otok je deveti.

Otok, se začne nenavadno mirno. Poletje, morje, sonce, prešerno žaganje škržatov in štirje pari, ki v idilični kamniti vili na samotnem otoku preživljajo dopust. Vse je lepo in prav, a le dokler se sonce ne spusti za borovce, osamljen galeb zlovešče zakraka nad obzorjem, morje pa naplavi truplo. Če pri žanru kriminalka hitro zaidemo v trivialnost, Demšar s tem nima problemov

V tem trenutku Demšar ne ustvarja, saj kot pravi po pisanju romana potrebuje nekaj premora, njegova dela nastajajo približno eno leto. No zadnje zaključeno delo pa je že pri uredniku, kar pomeni, da bi še v letos lahko na knjižne police zašel še kakšen roman tega mariborskega pisatelja.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 19. junija 2019.)

Na vrh