Domov » Novice » Jubileja Društva Sonček in VDC Ptuj

Jubileja Društva Sonček in VDC Ptuj


Približno uro in pol popolne pozitivne energije je prinesla prireditev od 30 – letnici delovanja društva Sonček in 20 – letnici Varstveno delovnega centra Ptuj. Na odru kulturne dvorane Gimnazije Ptuj so nastopili Plesna skupina Sonček,
hišni band VDC Sonček Ptuj, Daniel Polajžer, Mojca Pihler, Nejc Grobelšek, Helena Kancler, Martin Kelc, Danijela Bajrič, Iza Feguš, Meli Pešič, otroci iz Osnovne šole dr. Ljudevita Pivka in Dramska skupina podružnične šole Ptujska Gora. Sončki so blesteli s plesom, petjem, igranjem na instrumente, recitalom in igro. Na tej čudoviti prireditvi je županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek ob jubilejih predsednici Društva Sonček – društva za cerebralno paralizo Ptuj – Ormož Valeriji Grobelšek in vodji VDC-ja na Ptuju Vanji Boletu predala protokolarni darili.

Namen ustanoviteljev Društvo Sonček – društvo za cerebralno paralizo Ptuj – Ormož je bil, otrokom, mladostnikom ter odraslim osebam s cerebralno paralizo omogočiti vključevanje v okolje, v katerem živimo. V varstveno delovnem centru na Ptuj imajo trenutno 14 uporabnikov, medtem ko je v Društvo Sonček vključenih 370 članov in od tega je članov z invalidnostjo 140.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 29. novembra 2019.)

Na vrh