Domov » Novice » Odziv Ptujčanov na ukrepe Vlade Republike Slovenije

Odziv Ptujčanov na ukrepe Vlade Republike Slovenije


V zadnjih dneh je Vlada Republike Slovenije sprejela nekaj novih ukrepov v povezavi s širjenjem koronavirusa. Glavne ukrepe in njihov vpliv na življenje smo preverili pri vodji sekretariata za splošne zadeve in poveljniku Štaba Civilne zaščite Mestne občine Ptuj magistru Janezu Mercu. Slednji je ob tem dejal:«Občanom dajejo jasna sporočila, da je edina popolna zaščita, da ostanejo doma. Če že morajo v službo ali zaradi oskrbe se naj držijo pravil. Vse drugo je nedopustno in pomeni kršitev reda.«

Vlada Republike Slovenije je sprejela Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občine stalnega prebivališča.

Eden izmed od ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije novega koronavirusa je tudi Odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb. Odlok določa obvezno razkuževanje opreme v skupnih prostorih v ali ob večstanovanjski stavbi najmanj dvakrat dnevno.

S ponedeljkom je začel veljati tudi Odlok o spremembi Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Nakup v času od 8.00 do 10.00 ure lahko opravijo izključno ranljive skupine, kot so invalidi, upokojenci in nosečnice. Upokojenci lahko opravijo nakup samo v tem času.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 1. aprila 2020.)

Na vrh