Domov » Novice » Projekt City Walk

Projekt City Walk


Ob množici mednarodno prepoznavnih projektov, ki jih vodi ZRS Bistra Ptuj nedvomno izstopa projekt CityWalk, katerega cilj je pomagati mestom v Podonavski regiji, da bodo zmanjšala emisije in hrup ter postala varnejši prostori za življenje, s pomočjo okrepljene vloge trajnostnih oblik mobilnosti, posebej aktivnih oblik transporta – pešačenje in kolesarjenje. Glavni namen projekta je zato izboljšanje ključnih pogojev za pešačenje:

• izboljšanje urbane mobilnosti preko učinkovitega kombiniranja različnih načinov transporta ob zmanjšanih emisijah hrupa in prometnih zastojih,

• povečanje varnosti,

• prispevanje k zdravju prebivalcev ter

• dvig zadovoljstva prebivalcev regije.

Projekt je v okviru sofinanciranja s strani programa Danube trajal od leta 2016, zaključil se je v letošnjem maju. Da je postal prepoznaven tudi pri zasledovalcih projekta dokazuje z uvrstitvijo na ocenjevalno letvico Regiostars Awards 2019, kjer lahko za projekt glasujete tudi vi in sicer na spletni strani ec.europa.eu. Po trenutnem rezultatu je projekt sicer na prvem mestu, glasovanje pa poteka še do konca tedna. V kolikor bo projekt prepoznan kot najuspešnejši izveden projekt preteklega obdobja, bo to za Ptuj in ZRS Bistra neizmerljivo potrdilo o dobrem delu, ter odlična popotnica pri pridobivanju novih projektov v naprej.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 4. avgsuta 2019.)

Na vrh