Domov » Novice » Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (petek, 20.3.2020)

Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (petek, 20.3.2020)

ZDRAVSTVENI DOM PTUJ

Zdravstveni dom Ptuj je v sredo postal vstopna točka za prebivalce Ptuja in Ormoža, kar pomeni, da v tej zdravstveni ustanovi po novem jemljejo brise ob sumu na okužbo s koronavirusom. Včeraj so tako opravili skupno dvajset testiranj in vsa so bila negativna.

Včeraj so ob Zdravstvenem domu Ptuj postavili dva kontejnerja, v katerih bo od jutri zjutraj od 7. ure naprej potekale obravnave pacientov, ki jih bodo testirali zaradi suma na okužbo z novim koronavirusom SARS-CoV-2. En kontejner bo namenjen za odrasle, drugi pa za otroke.

ZAŠČITNA SREDSTVA

Iz dneva v dan se povečujejo potrebe po zaščitnih maskah, ki jih najbolj potrebujejo v zdravstvenih ustanovah.

V kidričevskem Boxmarku še zmeraj čakajo na material, da bodo lahko pričeli z izdelavo zaščitnih mask. Po predvidevanjih bodo prve maske izdelali v torek in pričakujejo, da bodo lahko dnevno naredili okrog 40 tisoč mask.

SKRAJŠAN IN SPREMENJEN ČAS DELA LEKARN PTUJ

Za zagotavljanje vsakodnevne preskrbe z zdravili vseh prebivalcev se v dogovoru z Ministrstvom za zdravje skrajšuje odpiralni čas lekarn. Lekarna Ptuj v Qlandiji deluje od 10. do 18. ure. Lekarna Ptuj v središču mesta pa ob 7. do 20. ure. Dežurstva v Lekarni Ptuj izvajajo med tednom med 20. in 22. uro, v soboto med 14. in 22, uro ter v nedeljo med 8. in 22. uro.

OSTANIMO DOMA IN OSTANIMO ZDRAVI!

Na vrh