Domov » Novice » Šport » Športni boben (25. julij 2011)

Športni boben (25. julij 2011)

KOŠARKA:
Slovenija – Poljska 69 : 54
Slovenija – Makedonija 83 : 71

Na prvi pripravljalni tekmi slovenske reprezentance v sklopu priprav na evropsko prvenstvo v Litvi naši proti Poljakom niso blesteli. V prvem polčasu so gostje držali korak z natančnimi meti in dopadljivo igro, medtem ko so naši prišli do zmage z dobro igro v obrambi v drugih 20 minutah igre. Končni rezultat tekme je bil 69 : 54. Slovenija je po zmagi na prvi tekmi na Ptuju, slavila z 83 : 71 tudi na drugi tekmi proti Makedoniji v Kidričevem in je z dvema gladkima zmagama osvojila Pokal Primus 2011.

ODBOJKA NA MIVKI:
m: Jan Pokeršnik / Daniel Pokeršnik
ž: Andreja Vodeb / Martina Jakob

Dvajset moških in štirinajst ženskih dvojic iz Slovaške, Madžarske, Španije, Hrvaške in Slovenije je sodelovalo na turnirju v odbojki na mivki Beach Mastru. Pri moških sta prva favorita in nosilca Jan Pokeršnik in Danijel Pokeršnik suvereno prišla do končne zmage. Bolj izenačeno, kot pri moških je bilo v ženski konkurenci, kjer sta se Slovakinji Lucia Michalovičeva in Lucia Čižmarova dobro upirali Slovenkama Andreji Vodeb in Martini Jakob. Naš par je zmagal z 21 : 17 in 21 : 14.

ŠPORTNO PLEZANJE:
Mina Markovič (Slo / PK 6b Ptuj)

Ptujčanka Mina Markovič je na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju v Arcu osvojila tretje mesto v kombinaciji. V njeni paradni disciplini težavnostnem plezanju je bila šesta.

ATLETIKA:
Nina Kolarič (AK CP Ptuj)

V Debrecenu je v soboto potekal mednarodni atletski miting, na katerem je tekmovala tudi Ptujčanka Nina Kolarič. Ta je v skoku v daljino osvojila drugo mesto s skokom 630 centimetrov.

NOGOMET:
NŠ Drava Ptuj – Dravinja (mladinci) 1 : 0

Članska ekipa Nogometne šole Drava Ptuj je odigrala prijateljsko tekmo proti mladincem Dravinje z rezultatom 1 : 0.

Na vrh