Domov » Novice » Zabava » Ilustracija potuje – knjigo zaznamuje

Ilustracija potuje – knjigo zaznamuje

V razstavišču Knjižnice Ivana Potrča Ptuj so v četrtek, 5.aprila, odprli razstavo originalnih ilustracij Damijana Stepančiča. Damijan Stepančič je z ilustracijami opremil že okrog 150 knjižnih enot. V ptujski knjižnici je razstavil ilustracije v treh sklopih. V prvem so predstavljene ilustracije iz knjige Mihec gre prvič okrog sveta, avtorja Andreja Rozmana Roze, v drugem iz knjige Ujet ribič pisca Slavka Pregla, sledijo pa revijalne ilustracije iz revije moj planet, ki spadajo k Stepančičevim avtorskim člankom.

2. aprila je mednarodni dan knjig za otroke in mladino. Konec marca pa so po slovenskih knjižnicah in muzejih zaključili tudi dve akciji za osnovnošolce in sicer Slovenski knjižnično muzejski kviz in Moja najljubša knjiga 2007. Na ptujskem območju je akciji vodil in koordiniral mladinski oddelek knjižnice Ivana Potrča Ptuj, sodelovale pa so šolske knjižnice. Ob reševanju kviza so slovenski osnovnošolci spoznali znane Slovence in njihova domovanja, ki so urejena kot spominske hiše. Pravilne rešitve kviza je ob koncu marca, ko se je akcija zključila, oddalo 84 osnovnošolcev iz osmih šol, reševanje kviza pa je bilo povezano tudi z bralno značko.

Mladi bralci so izbirali tudi svojo najljubšo knjigo. Na ptujskem območju je sodelovalo 16 knjižnic, glasovalo pa je 2143 otrok. Najljubša knjiga ptujskih osnovnošolcev je zbirka Anica pisateljice Dese Much, najljubša v slovenščino prevedena knjiga pa je zbirka mala čarovnica Lili.

Na vrh