Ptujska kronika

Ptujska kronika je splošno informativna oddaja o dogodkih iz ptujske občine in okolice, ki zagotavlja uresničevanje pravice do javnega obveščanja in obveščenosti.

Oddaja je premierno predvajana trikrat tedensko, z namenom, da gledalcem ponudi ažurne in točne informacije iz področja politike, kulture, gospodarske in okoljske infrastrukture, umetnosti, zabave in športa.

Namen oddaje je gledalcem predstaviti dogajanje, investicije ter novosti in razvoj ne samo mesta Ptuj kot najstarejšega mesta v Sloveniji, temveč celotnega področja Spodnjega Podravja. V okviru oddaje zato želimo čim več vsebin nameniti ohranjanju slovenske nacionalne in kulturne identitete ter jezika, vzpodbujanju kulturne ustvarjalnosti ter kulture javnega dialoga, utrjevanju pravne in socialne države ter razvoju izobraževanja in znanosti prek programskih vsebin (kulturnih, izobraževalnih, znanstvenih, mladinskih, otroških,…), objavljenih v oddaji. To pa zagotavljamo z obravnavo področja lokalne politike in političnih strank, gospodarstva, umetnosti in kulture, otroških prireditev, kulturno zabavnih vsebin ter športnih dogodkov.

Oddaja gledalcem zagotavlja redno in objektivno ter uravnoteženo predstavljanje političnega delovanja in stališč raznih organizacij in posameznikov, zlasti politične pozicije in opozicije. Skozi prispevke predstavljamo posamezne strani tako uradnih kot neuradnih organizatorjev lokalnih dogodkov. S kritično in refleksivno noto spremljamo dogajanje v mestu in okolici z namenom podajati povratno informacijo v obliki kritičnih refleksij teh dogodkov, delovanja institucij, društev, primerjalne analize in oblikovati širši kontekst posameznih dogodkov, umeščenih v ožji (lokalni) in širši (nacionalni) prostor. S predstavitvijo različnih stališč na področju politike, gospodarstva, kulture, se zagotavlja pluralnost in raznovrstnost medijskih vsebin.

Zavedamo pa se, da je posebno pozornost potrebno nameniti vsebinam, ki so namenjene otrokom in mladostnikom, starostnikom ter otrokom in odraslim s posebnimi potrebami. Del Ptujske kronike so tako tudi prispevki, ki na uravnotežen način obravnavajo tematiko otrok in mladostnikov, starostnikov ter otrok in odraslih s posebnimi potrebami, z namenom zagotavljanja raznovrstnosti in pluralnosti ter tudi medgeneracijske solidarnosti.

Ptujska kronika nagovarja gledalca, da se poglobi in razmišlja o razvoju mesta Ptuj, o njegovi kulturni identiteti ter umeščenosti v slovenski prostor. Prav slednje je pomembno za ohranjanje slovenske in nacionalne identitete, saj se le-ta prične prav v lokalnem okolju.

Na vrh