Domov » Novice » Gospodarstvo » Razstava Marike Vicari v galeriji Magistrat

Razstava Marike Vicari v galeriji Magistrat

 

V galeriji Magistrat bo vse do konca julija odprta razstava italijanske slikarke Marike Vicari. Mi smo obiskali petkovo slavnostno otvoritev.

Marika Vicari se je rodila leta 1979 v Vicenzi, v Italiji. Leta 2003 je diplomirala iz slikarstva na Akademiji lepih umetnosti v Benetkah, leta 2006 pa magistrirala iz produkcije in projektiranja vizualnih umetnosti na Fakulteti za oblikovanje Univerze za arhitekturo v Benetkah. Od leta 2003 veliko ?asa preživi v Sloveniji, kjer deluje kot umetnica in kustosinja mednarodnih likovnih projektov v galeriji FO.VI in društvu Art Stays iz Ptuja.

Marika Vicari, slikarka: "Te slike razstavljam prvi?. Rada slikam drevesa, naravo, ki jo odkrivam na sprehodih po gozdu. Skozi opazovanje narave izražam svoje ob?utke, ki jih prelijem v svoje delo, v svoje slike".

Jernej Forbici, slikar: "Marika Vicari daje sprehodu po gozdu velik pomen. Skuša zajeti vse ob?utke – od vida, vonja, dotika, šelestenja listja, svetlobe, ki prihaja skozi vejevje. Njeno slikanje je avtobiografsko, saj je velik del svojega življenja preživela v gozdu in tam se po?uti tudi varno.

Marika Vicari je razstavljala in delala že z mnogimi priznanimi umetniki. Trenutno živi in dela kot samostojna umetnica in kustosinja v Vicenzi, Benetkah in na Ptuju.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 26.6.2007)

 

 

Na vrh