Domov » Novice » Izobraževanje » 31. Regijsko srečanje mladih raziskovalcev osnovnih in srednjih šol Spodnjega Podravja in Prlekije

31. Regijsko srečanje mladih raziskovalcev osnovnih in srednjih šol Spodnjega Podravja in Prlekije


Pod okriljem Znanstveno-raziskovalnega središča Bistra Ptuj so v prostorih Osnovne šole Markovci pripravili 31. Regijsko srečanje mladih raziskovalcev osnovnih in srednjih šol Spodnjega Podravja in Prlekije. Na letošnjem srečanju mladih Bistroumov je sodelovalo
90 mladih raziskovalcev in raziskovalk iz 17- ih osnovnih in 2 srednjih šol, pri tem pa jih je usmerjalo 47 mentorjev in mentoric.

Mladi raziskovalci so naredili zelo zanimiv in raznolik izbor tem. Za srečanje so 43 projektov pripravili osnovnošolci in 5 projektov so pripravili dijaki srednjih šol. Sedemnajst recenzentov je bilo tudi letos navdušenih nad idejami učencev in dijakov, ki si zraven rednega šolskega dela zadajo še dodaten izziv in ga raziščejo ter nato predstavijo svojim vrstnikom iz ostalih šol.

Iz regijskega srečanja mladih raziskovalcev se je 22 osnovnošolskih nalog in 3 srednješolske naloge uvrstile na Državno srečanje mladih raziskovalcev Slovenije, ki bo 15. maja v Murski Soboti.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 12. aprila 2023.)

Na vrh