Domov » Novice » Izobraževanje » Digitrajni učitelj

Digitrajni učitelj


Šolski center Ptuj je z letošnjim letom kot partner vstopil v projekt Digitrajni učitelj, ki se bo izvajal do leta 2026.

Projekt je namenjen načrtovanju, razvoju, pripravi in izvedbi programov usposabljanj strokovnih in vodstvenih delavcev v vzgoji in izobraževanju, ki izvajajo javno veljavne programe, za dvig in krepitev digitalnih kompetenc ter temeljnih vsebin računalništva in informatike, kompetenc za trajnostni razvoj in finančne pismenosti.. Cilj  javnega razpisa je uspešno usposobiti najmanj 20.000 strokovnih in vodstvenih delavcev v vzgoji in izobraževanju do leta 2026, ko se projekt zaključi.

Projekt zasleduje še dva cilja in sicer:
– vzpostavili več kot 40 razvojnih skupin ter usposobili 700 multiplikatorjev, 130 svetovalcev VIZ in do 1400 prenašalcev znanja,
– vzpostavili aktivne samoučeče se skupnosti VIZ, ki bodo imele trajnostni učinek tudi po izteku projekta financiranja z namenom kontinuiranega profesionalnega razvoja in prenosa v prakso.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje in Evropska unija – NextGenerationEU, celoten projekt pa je vreden 17.576.000,00 €.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 1. septembra 2023.)

Na vrh