Domov » Novice » Izobraževanje » Sprejem za najboljše dijake

Sprejem za najboljše dijake


Na podlagi kriterijev Pravilnika o podeljevanju priznanj in nagrad osnovnošolcem, športnikom osnovnih šol, učencem glasbenih šol, dijakom in študentom Mestne občine Ptuj sta učiteljski zbor Gimnazije Ptuj in kolegij ravnateljev Šolskega centra Ptuj izbrala najboljšega dijaka gimnazijskega programa ter srednješolskega in poklicnega izobraževanja Šolskega centra Ptuj Mestne občine Ptuj za šolsko leto 2022/2023.
Županja Nuška Gajšek je v uvodnem delu sprejema čestitala naj dijakom in jim zaželela vse najboljše ter obilo uspehov na nadaljnji poti.
Naj dijak Elektro in računalniške šole Ptuj, srednjega poklicnega izobraževanja je postal Marko Bezjak, srednjega strokovnega izobraževanja pa Luka Korez. Naj dijak Strojne šole Ptuj v programu srednjega poklicnega izobraževanja za šolsko leto 2022/2023 je postal Maj Vogrin, v programu srednjega strokovnega izobraževanja pa Luka Vrtič. Naj dijakinja v programu srednjega poklicnega izobraževanja Šole za ekonomijo, turizem in kmetijstvo za šolsko leto 2022/2023 je Maja Frlež, v programu srednjega strokovnega izobraževanja pa Tosja Pišek. Naj dijakinja Gimnazije Ptuj za šolsko leto 2022/2023 je Eva Žunkovič. Najboljši dijaki posameznih šol so prejeli spominsko priznanje stekleno medaljo z grbom Mestne občine Ptuj in knjižno nagrado.
Naj dijakinja 3-letnega izobraževalnega programa je Maja Frlež, 4-letnega programa Luka Vrtič, naj dijakinja Gimnazije Ptuj pa je Eva Žunkovič. Vsi trije so prejeli svečano listino z omenjenimi nazivi in denarno nagrado 300 evrov.
(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 7. julija 2023.)
Na vrh