Domov » Novice » Sofinanciranju malih komunalnih čistilnih naprav in internih črpališč komunalnih odpadnih vod na območju občine za leto 2023

Sofinanciranju malih komunalnih čistilnih naprav in internih črpališč komunalnih odpadnih vod na območju občine za leto 2023


Mestna občina Ptuj je na svoji spletni strani objavila javni razpis o sofinanciranju malih komunalnih čistilnih naprav in internih črpališč komunalnih odpadnih vod na območju občine za leto 2023.

Predmet razpisa je sofinanciranje nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav individualnih ali skupinskih, velikosti do 50 populacijskih ekvivalentov na območju Mestne

občine Ptuj (SKLOP I) in sofinanciranje nakupa internih črpališč komunalnih odpadnih vod, individualnih ali skupinskih na območju Mestne občine Ptuj (SKLOP II).

Višina razpisanih sredstev za leto 2023 je 20.000,00 EUR in je zagotovljena v proračunu Mestne občine.

Za sofinanciranje po tem razpisu lahko zaprosijo fizične osebe, ki ne opravljajo poslovne dejavnosti ter so lastniki stanovanjskih objektov na območju Mestne občine Ptuj, ki so kupili ter vgradili MKČN. Za sofinanciranje pa lahko zaprosijo najkasneje v treh letih od nakupa in vgradnje  Sredstva se ne morejo pridobiti za stanovanjske objekte na območju aglomeracij, kjer je že zgrajena ali se planira izgradnja javne kanalizacije.

V primeru izgradnje skupne MKČN za več stanovanjskih objektov, je nosilec investicije (vlagatelj) tisti, na čigar zemljišču bo mala komunalna čistilna naprava zgrajena. Investitorji medsebojna razmerja uredijo s posebno pogodbo.

Višina dodeljenih sredstev za sofinanciranje MKČN znaša do 50 % upravičenih stroškov, vendar ne več kot 1.500,00 EUR na stanovanjski objekt za postavitev male komunalne čistilne naprave, pri zamenjavi obstoječe greznice z malo komunalno čistilno napravo ali pri novogradnji.

Sredstva za izgradnjo internih črpališč komunalnih odpadnih vod se lahko pridobijo za stanovanjske objekte, kjer je javna kanalizacija že izvedena in se z izvedbo internega črpališča objekt priključi na javno kanalizacijo. Višina pomoči za nabavo internega črpališča komunalnih odpadnih vod znaša do 70 % upravičenih stroškov, vendar največ 1.400,00 EUR na stanovanjski objekt.

Razpis je odprt do porabe sredstev za leto 2023, oziroma najkasneje do 11. 9. 2023. V primeru predčasnega zaprtja razpisa bosta datum in ura zaprtja razpisa objavljena na spletni strani Mestne občine Ptuj, kjer najdete tudi vse dodatne informacije o razpisu.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 7. julija 2023.)

Na vrh