Domov » Novice » Kultura » Otvoritev razstave Nika Anikisa v Galeriji Luna na Ptuju

Otvoritev razstave Nika Anikisa v Galeriji Luna na Ptuju


V Galeriji Luna na Ptuju so izvedli otvoritev razstave Nika Anikisa, ki si jo lahko ogledate do 18. maja 2024.

O avtorju in razstavi (zapisala Doroteja Kotnik)

Neorenesančni slikar Nik Anikis mag. raziskuje izraz lepote, moči in modrosti skozi slikarski medij v odnosu do človeškega telesa in narave, harmonije in disharmonije, svetlobe in teme. Zaznamujejo ga tehnična dovršenost in izraz lepote človeškega telesa. Portreti in figure delujejo tako živo, da je občutek, da bodo vsak trenutek izstopile iz slike.

Slikarstvo je njegovo življenjsko poslanstvo. Odločil se je postati slikar že pri petih letih. Mojstril se je pri največjih mojstrih slikarstva in zaključil kar dve akademiji. Z več kot 11 leti slikarske izobrazbe, izliva na platno podobe, ki ganejo ljudi do solz. Razstavljal je na pomembnejših lokacijah po svetu, kot je New York, London in Barcelona ter za njegova dela bil nagrajen s prestižnimi nagradami.

Slikarsko in risarsko znanje predaja že od leta 2015, kot učitelj na Akademiji v Firencah, kasneje se je preselil za eno leto na Nizozemsko, kjer je učil na Akademiji pri Utrechtu do leta 2017. V Sloveniji organizira s svojo ekipo slikarske in risarske delavnice že več kot 9 let. Od 2018 poučuje risarske in slikarske tečaje za odrasle v Narodni galeriji.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 12. aprila 2024.)
Na vrh