Domov » Novice » Kultura » Razstava jazz fotografij Gerharda Hübnerja

Razstava jazz fotografij Gerharda Hübnerja


V Galeriji Magistrat v mestni hiši na Ptuju je potekalo odprtje razstave jazz fotografij Gerharda Hübnerja iz pobratenega mesta Burghausen (Nemčija), prvega ambasadorja mesta Ptuj.

Hübner je bil dolga leta gonilna sila pobratenja med Ptujem in Burghausnom, med mestoma, ki ju druži veduta srednjeveškega mesta ob reki z mogočnim gradom nad njim. Grajske igre in z njimi povezane aktivnosti pa niso edino, kar povezujejo mesti. V več kot dveh desetletjih so se med prebivalci obeh mest spletle tesne prijateljske vezi, ki se negujejo še danes.

Mednarodni jazz festival je v Burghausnu prisoten že desetletja. Hübner je kot navdušen fotograf redno dokumentiral izjemne koncerte in druge dogodke v svojem mestu, pri čemer je imel jazz posebno mesto.

Na tokratni razstavi je predstavljen  izbor 40 njegovih fotografij, ki zaobjamejo glasbeno dogajanje na festivalu in se poklonijo jazzovskim avtorjem skozi desetletja. Letošnji Internationale Jazzwoche Burghausen, že 52. edicija pa bo  potekal od 21. do 26. marca.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 15. marca 2023.)

Na vrh