Domov » Novice » 1. redna seja Kolegija županov Spodnjega Podravja

1. redna seja Kolegija županov Spodnjega Podravja


V veliki sejni sobi Mestne občine Ptuj so izvedli 1. sejo Kolegija županov Spodnjega Podravja, na kateri je bilo na dnevnem redu pet točk. Osrednja se je navezovala na pregled aktivnosti, ki zajemajo celovito obnovo vodovodnega sistema v Spodnjem Podravju. Župani, županje in predstavniki občini so se seznanili tudi z informacijami Skupne občinske uprave občin v Spodnjem Podravju in predstavljen jim je bil tudi projekt medsebojna pomoči starejšim s sklopu programa Starejši za starejše. Slednjega izvaja Pokrajinska Zveza društev upokojencev Spodnje Podravje iz Ptuja že devetnajsto leto v 39 društvih upokojencev v 19 občinah Spodnjega Podravja s skupno 396 prostovoljci.

Župani Spodnjega Podravja na ministrico za javno upravo naslovili zahtevo za pojasnila glede reorganizacije Upravnih enot

Na današnji 1. seji Kolegija županov Spodnjega Podravja so županje in župani pod točko razno med drugim spregovorili o predvideni reorganizaciji upravnih enot.

Na ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik so naslovili zahtevo za pojasnila. Poudarili so, da reorganizaciji, ki UE Ptuj jemlje trenutni status, nasprotujejo. Ministrstvo pozivajo, da predlog, ki ga ima na mizi, še enkrat presodi, si pred sprejemanjem odločitev vzame dodaten čas za razpravo na terenu ter na podlagi videnega in slišanega opravi analizo, ki bo dala odgovore, kako izboljšati kakovost in predvsem hitrost izvajanja postopkov, da bodo lokalne skupnosti in gospodarski subjekti dejansko imeli takšno podporno okolje, v katerem njihovega delovanja ne bodo onemogočali pomanjkanje kadra in zapleteni birokratski postopki, temveč bo to področje postalo kakovosten, predvsem pa hiter in učinkovit servis za državljanke in državljane.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 15. marca 2023.)

Na vrh