Domov » Novice » 1. maj na Ptuju

1. maj na Ptuju


Mestna občina Ptuj je z Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije po koronskem premoru v soboto na parkirišču pod gradom znova pripravila osrednjo proslavo ob prazniku dela s kresovanjem in večerno zabavo.

Prvi maj, mednarodni praznik dela, se po svetu praznuje že od leta 1890. Gre za delavski praznik in dan, ko delavci na glas delodajalcem in politikom sporočijo njihove težave ali trenutno situacijo, katera od večine posameznikov v tem hitrem času zahteva še več dela. Zbrane je na osrednji proslavi, še pred večerno zabavo nagovoril izvršni sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, ki je izpostavil trenutni položaj delavcev. Ker pa so ravno delavci tisti, katerim je praznik namenjen smo prisotne povprašali o njihovem videnju položaja delavcev pri nas.

Zbrano množico obiskovalcev je tokrat zabaval pester program in sicer so nastopili DJ MELODY, Maligani, Drugo Dugme ter Dejan Vunjak in Brendijeve barabe. Ob kresu na Panorami pa je zabava trajala dolgo v noč. 1. maj pa je kot že več let bil poln najrazličnejših aktivnosti – Ptujčane je tradicionalno prebudila Pihalna godba, nato pa je nedelja bila namenjena predvsem rekreaciji s pohodi in kolesarjenjem.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 4. maja 2022.)

Na vrh