Domov » Novice » Novinarska konferenca pred festivalom Salon Sauvignon 2022

Novinarska konferenca pred festivalom Salon Sauvignon 2022


V ponedeljek 25. aprila so v Sončnem parku pred Dominikanskim samostanom na novinarski konferenci predstavili mednarodni festival Salon Sauvignon 2022. Ta bo potekal na Ptuju 7. maja od 13. ure naprej.

Festival se v svoji osmi ediciji ponovno vrača v svoj stari domicil: v karizmatični Dominikanski samostan Ptuj. Gosti ga Ptuj, slikovito srednjeveško mesto, obdano z vinogradi.

Preko šestdeset vinarjev in drugih vrhunskih razstavljalcev iz Slovenije in soseščine se bo predstavilo v gotskih križnih hodnikih. Obiskovalci bodo lahko vina užili v miljeju obnovljenega umetnostno zgodovinskega spomenika in v njegovih vrtovih; južnem dvorišču, ki je bratom Dominikancem služil kot zeliščni vrt, in v prostranem Sončnem parku, ki ga tokrat v celoti namenjamo festivalskemu dogajanju.

V Sončni park bomo umestili razstavo Zgodbe stolov, ki so jo pod mentorstvom Dušana Fišerja, akademskega slikarja, ustvarili ptujski gimnazijci. Tukaj bo tudi kulinarika – tokrat v izvedbi kulinaričnih hiši Gostilna Ribič in Zavoda Na – pripravljena tako za vsejedce kot vegane.

V Sončnem parku bo tudi letošnji Master Class.

Južno dvorišče bo prizorišče fotografske razstave Vino in umetnost, nastale v okviru istoimenskega projekta, podprtega z evropskimi sredstvi in sredstvi kulturnega ministrstva.

Prav tu, na intimnem dvorišču s pogledom na reko Dravo, pa bo tudi zaključno dejanje letošnjega festivala – koncert izjemne pevke Ditke.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 4. maja 2022.)

Na vrh