Domov » Novice » 15 let Doma upokojencev Ptuj – enote Kidričevo

15 let Doma upokojencev Ptuj – enote Kidričevo


Pretekli teden je v enoti Kidričevo ptujskega doma upokojencev potekala krajša slovesnost s kulturnim programom ter druženjem s stanovalci ob 15. obletnici odprtja Hkrati so predstavili pridobljen mednarodni certifikat E-Qualin, ki ga je Dom upokojencev Ptuj pridobil v vseh 6. enotah na podlagi rezultatov certifikacijske presoje kakovosti, ki je potekala 25. in 26. septembra letošnjega leta.

Enota v Kidričevem  nudi 69 mest v enoposteljnih in dvoposteljnih sobah, deluje pa od leta 2008.  Nedvomno dodana vrednost bivanja v tej najmanjši skorajda butični enoti DU Ptuj  je, da stanovalci bivajo v gospodinjskih skupnostih, kjer se lahko prostovoljno pridružijo gospodinji pri opravljanju lažjih vsakodnevnih gospodinjskih in drugih opravil. V preteklem obdobju se je tudi v enoti Kidričevo opravilo nekaj investicij, obnovilo se je kuhinjo, stanovalci pa so pridobili nove, svetle in moderne prostore za druženje ter izvajanje drugih aktivnosti v mansardi stavbe. Danes so vse kapacitete enota zapolnjene, za stanovalce pa trenutno skrbi 44 sodelavk in sodelavcev.

V sklopu prireditve, ki jo je popestril kulturni program v izvedbi otrok iz Vrtca Kidričevo, vokalnih skupin Stezice in Gmajnerji ter razstava Gregorja Samasturja, je bil predstavljen pridobljen certifikata E-Qualin.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 1. decembra 2023.)

Na vrh