Domov » Novice » Dan spoštovanja vrednost NOB na Ptujskem

Dan spoštovanja vrednost NOB na Ptujskem


Ohranjanje vrednot in obujanje spomina na narodnoosvobodilni boj je poslanstvo civilnodružbenih organizacij in združenj povezanih v Zvezo združenj borcev za vrednote NOB. Ob Dnevu spoštovanja vrednost NOB na Ptujskem je osrednja prireditev potekala v Sončnem parku, s spominsko slovesnostjo v Mostju pa se je obeležilo ob 80-letnico zadnjega boja Slovenjegoriške Lackove čete in 80. obletnico smrti heroja Jožeta Lacka.

V spomin na dogodke Narodno osvobodilnega boja je v Sončnem parku ob nekdanjih zaporih, danes upravna zgradba PMPO potekala tradicionalna prireditev, na kateri so sodelovali Praporščaki veteranskih in domoljubnih organizacij, Združeni moški pevski zbor, recitatorji – Teatra III DPD Svoboda Ptuj in kantavtor Primož Vidovič. Zbrane je pozdravila Nuška Gajšek, županja MO Ptuj. Slavnostni nagovor je letos pripadel Živi Vidmar, članici predsedstva Zveze ZB za vrednote NOB Slovenije,

V sodelovanju z občino Juršinci so v popoldanskih urah v Mostju položili venec k obelisku in se s cvetjem poklonili padlim ob spomeniku v gozdičku Laze. Udeležence ste nagovorila Alojz Kaučič, župan občine Juršinci, in Branka Bezeljak, predsednica ZB za vrednote NOB Ptuj.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 12. avgusta 2022.)

Na vrh