Domov » Novice » Neskladja pri izgradnji prizidka enote Juršinci Doma upokojencev Ptuj so odpravljena

Neskladja pri izgradnji prizidka enote Juršinci Doma upokojencev Ptuj so odpravljena

Po odprtju novega dela juršinske enote ptujskega doma upokojencev v letu 2021, je komisija za ugotavljanje minimalnih tehničnih zahtev za izvajalce 29. junija 2021 izdala sklep, da prostori ne zadoščajo zakonsko sprejetim minimalnim standardom. Ta ista komisija je 9. maja 2023 opravila vnovičen pregled in ugotovila, da so v vmesnem času vse napake bile odpravljene.

Komisija za ugotavljanje minimalnih tehničnih zahtev za izvajalce je po odprtju prizidka enote Juršinci ugotovila nekaj neskladij, ki jih je dom moral odpraviti. Med drugim je bilo potrebno v vseh sobah urediti vhod v kopalnico iz sobe ali predprostora, ki je sestavni del sobe, v kopalnicah urediti odlagalne površine, v bivalnih enotah zagotoviti negovalno kopalnico. Prav tako je bilo potrebno zagotoviti prostor za umazano perilo in čistila, v treh bivalnih enotah, ki so za več kot dvajset stanovalcev, so zmanjšali število postelj na dvajset, hodnik je sedaj opremljen z oprijemalnimi ročaji, po večnamenskem prostoru pa so odstranjene mize, ki imajo ostre robove. Dvigalo so opremili z oprijemalnimi držali, v pritličju in drugem nadstropju so sanitarije prilagodili za gibalno ovirane na vozičkih.
Kot poudari direktorica Doma upokojencev Ptuj, mag. Vesna Šiplič Horvat, so zadovoljni, da so neskladja sedaj urejena, prav tako popravki niso finančno bremenili njihovega doma: »Pri prizidku nove enote Juršinci, ki je bila odprta v letu 2021, je ob takratnem odprtju Komisija resornega ministrstva ugotovilo določena neskladja, nepravilnosti. Naša zaveza je bila, da kljub ugotovljenim napakam, ne bodo obremenjeni zdajšnji niti bodoči stanovalci, za kar smo pridobili sredstva s strani ministrstva in lahko z veseljem povem, da je tudi ministrstvo zdaj opravilo pregled in smo vse ugotovljene napake in nepravilnosti tudi odpravili.«
Za odpravo neskladij je ministrstvo namenilo 250.000 eurov.
(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 31. maja 2023.)
Na vrh