Domov » Novice » Podpis pogodbe z izvajalcem gradbenih, obrtniških in instalacijskih del za novogradnjo žabjak in odkritje temeljnega kamna

Podpis pogodbe z izvajalcem gradbenih, obrtniških in instalacijskih del za novogradnjo žabjak in odkritje temeljnega kamna


Direktorica Doma upokojencev Ptuj mag. Vesna Šiplič Horvat je skupaj z direktorjem podjetja GIC GRADNJE d.o.o. Ivanom Cajzekom podpisala pogodbo za izvajanje gradbenih, obrtniških in instalacijskih del za novogradnjo enote Žabjak, Doma upokojencev Ptuj v višini 13.818.007,16 EUR brez DDV. Podpisu je sledilo odkritje temeljnega kamna za novogradnjo. Dogodka sta se udeležila Janez Cigler Kralj, minister za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Nuška Gajšek, županja Mestne občine Ptuj.

Namen investicije je novogradnja objekta v Žabjaku zasnovanega v obliki črke L. Meril bo 8.800 kvadratnih metrov. V enoti Žabjak bo prostora za 150 stanovalcev, od tega 20 za začasne namestitve do treh mesecev, 12 mest bo namenjenih dnevnemu varstvu. Več kot polovica mest bo v enoposteljnih sobah, preostalo pa v dvoposteljnih. Hkrati bo potekala tudi rekonstrukcija sob v enotah Ptuj, Muretinci in Koper, kjer bodo tako odpravljene vse tri in več posteljne sobe. Investicija za začasne nastanitve mora biti zaključena do oktobra letošnjega leta.

Za izvedbo investicije v Žabjaku si je dom pridobil nekaj manj kot 12 milijonov evrov sredstev iz naslova razpisa REACT in še 1,4 milijona evrov za namene dnevnih in začasnih namestitev na podlagi JR s strani ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Celotna investicija skupaj z rekonstrukcijo sob v enotah Muretinci, Ptuj in Koper znaša 17.030,933,92 EUR brez DDV, razliko bo Dom upokojencev Ptuj pokril iz lastnih sredstev.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 11. marca 2022.)

Na vrh