Domov » Novice » Projekt City Cooperation II

Projekt City Cooperation II


Pretekli četrtek je v poročni dvorani Mestne hiše na Ptuju potekala novinarska konferenca, na kateri so informatorji predstavili aktivnosti v zvezi s projektom City Cooperation II.

Konferenca je potekala v okviru projekta City Cooperation II, ki se izvaja v okviru Operativnega programa čezmejnega sodelovanja Interreg V-A Slovenija‐Avstrija 2014-2020 in je sofinanciran s strani EU v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt je nadaljevanje že vzpostavljenega sodelovanja 24-ih mest –9 slovenskih, 8 avstrijskih in 7 madžarskih. Ptuj je v projekt vpet preko partnerja ZRS Bistra Ptuj.

Na novinarski konferenci je bila predstavljena mobilne aplikacije za mesta Ptuj, Lenart in Ormož – VISIT PTUJ, VISIT LENART in VISIT ORMOŽ, s pomočjo katerih bodo lahko obiskovalci raziskovali mesta, se podrobneje seznanili s ponudbo mest in koristili razne ugodnosti. Sistem je pripravljen za tri mesta Lenart, Ormož in Ptuj, omogoča večjezičnost, namestitev je za uporabnike brezplačna, prav tako aplikacija brezplačno dostopna vsem ponudnikom, ki se bi želeli preko nje promovirati.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 26. junija 2020.)

Na vrh