Domov » Novice » Projekt TRIALOG

Projekt TRIALOG


Pred dnevi je v prostorih Stare steklarske, Mladinsko kulturnega centra potekala novinarska konferenca s predstavitvijo projekta TRIALOG – Aktivacija mladih s spodbujanjem njihovega medsebojnega povezovanja, prevzemanja aktivne vloge v lokalnih skupnostih in celostnim opolnomočenjem za življenje brez nasilja.

V projektu TRIALOG sodeluje več partnerjev, delovanje pa obsega celotno Spodnje Podravje. Projekt je nastal kot odgovor potrebam mladih zlasti v obdobju po koroni.

Projekt se zaključuje v aprilu prihodnje leto, financiran je iz norveškega finančnega mehanizma delno pa tudi s strani Ministrstva ta regionalni razvoj in kohezijo. V sklopu projekta je sicer že pred časom zaživela dvotirna spletna platforma Trialog, za katero skrbi CID in preko katerega dosegajo ciljne skupine in jim z objavljenimi nasveti tudi pomagajo. Spletna platforma TRIALOG vzpodbuja pozitivni dialog in je namenjena povezovanju in mreženju mladih s ciljem vzpostavljanja in ohranjanja njihovih stikov in premagovanja stisk, povezanih tako z epidemijo COVID-19 kot z vsakodnevnimi izzivi.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 11. oktobra 2023.)

Na vrh