Sprejem članov ekipe prve pomoči Civilne zaščite Mestne občine Ptuj – Petv
Domov » Novice » Sprejem članov ekipe prve pomoči Civilne zaščite Mestne občine Ptuj

Sprejem članov ekipe prve pomoči Civilne zaščite Mestne občine Ptuj


Člani ekipe prve pomoči Civilne zaščite Mestne občine Ptuj so z veliko mero znanja pripravljeni zagotavljati neposredno oskrbo, prvo pomoč poškodovanim v najrazličnejših naravnih in drugih nesrečah. Vsi napori, ki so jih vlagali v priprave in urjenje za pomoč sočloveku, so obrodili številne izjemne rezultate na regijskem, državnem in evropskem nivoju. Uspehi minulih let so zapisani v zgodovino delovanja civilne zaščite na ptujskem, ne le za vse, ki so jih dosegli, temveč tudi za zanamce. Za dosežke in nesebično pomoč se je članom ekip prve pomoči Civilne zaščite Mestne občine Ptuj županja Nuška Gajšek osebno zahvalila na sprejemu, ki je bil v poročni dvorani mestne hiše na Ptuj. Sprejem je bil tudi priložnost za predstavitev zbornika z naslovom Prva pomoč v Mestni občini Ptuj, tekmovanje za življenje.

Na sprejemu je županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek pripravila še manjše presenečenje, saj je za več kot 25 let predanega dela z ekipami prve pomoči Civilne zaščite Mestne občine Ptuj mentorjema Rozaliji Ojsteršek in mag. Janezu Mercu podelila priznanji pečat mesta Ptuja z likom Sv. Jurija.

Od leta 1996 do danes se je v ekipah prve pomoči Civilne zaščite Mestne občine Ptuj zvrstilo 127 bolničarjev. Ti so 21 zmagali na regijskem tekmovanju, šestkrat na državnem prvenstvu in šestkrat so se udeležili evropskega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči – tekmovanja FACE. Več kot ti rezultati pa šteje osvojeno znanje članov ekip prve pomoči Civilne zaščite Mestne občine Ptuj, ki so v vseh teh letih s svojim znanjem rešili tudi dvaindvajset življenj.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 20. januarja 2023.)

Na vrh