Domov » Novice » Srečanje največjih podpornikov 63. Kurentovanja

Srečanje največjih podpornikov 63. Kurentovanja


V prostorih Mestne hiše na Ptuju se je odvilo srečanje organizatorjev programa festivala z diamantnim in zlatimi podporniki 63. Kurentovanja. Na povabilo k podpori so se med drugimi odzvala večja podjetja: Adriaplin, NLB, Skupina Perutnina Ptuj ter Cestno podjetje Ptuj.

V Mestni občini Ptuj se zavedajo pomena dobrih odnosov in sodelovanja z gospodarskimi deležniki, ki podpirajo največji slovenski pustni festival.

»Zagotovo je to eno izmed zahtevnejših organizacij Kurentovanja, saj smo se vsi skupaj znašli v težki situaciji; časi so zahtevni in ne prizanašajo nikomur, ampak smo skupaj prepoznali dodano vrednost Kurentovanja in pomena ohranjanja etnografske ter kulturne dediščine. Zato me res veseli in sem res hvaležna vsakemu izmed partnerjev, da je prepoznal našteto in da z nami še vedno sodeluje. Verjamem, da bomo tudi letos spisali zelo uspešno zgodbo in pripeljali številne vsebine ter jih še nadgradili,« je ob podpisu med drugim povedala županja MO Ptuj Nuška Gajšek.

Podporniki Kurentovanja so podpisali namero o sodelovanju, ki ji bo sledila tudi pogodba. Dogodka se sicer zaradi drugih obveznosti ni mogel udeležiti predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak, so pa iz družbe sporočili, da NLB podpira kulturno dediščino in projekte, ki uspešno povezujejo lokalne ekosisteme.

David Visenjak, direktor za trženje Skupine Perutnina Ptuj, je sodelovanje podjetja s Kurentovanjem povzel z naslednjimi besedami: »Perutnina Ptuj sodeluje v projektu Kurentovanje iz dveh razlogov. Prvi je zaradi ljudi, ki so zaposleni v Perutnini Ptuj in katerih večina je del tega desetdnevnega dogajanja kot gledalci, veliko pa se jih odloči in sodelujejo na sami povorki v nedeljo in pa prej na etnografskem delu. Kot drugo bi rad povedal, da si seveda prizadevamo, da bi Ptuj bil širše prepoznaven po vsej kulturni dediščini, ki jo tukaj imamo, in zato smo se odločili, da to podpremo in bomo podpirali tudi v prihodnje.

Čestitke s strani Perutnine Ptuj tudi županji za organizacijo tega dogodka, za nadgradnjo vsako leto, predvsem pa za to, da je Lonely Planet ptujsko Kurentovanje prepoznal kot enega izmed 10. najboljših festivalov na svetu.«

Na dogodku sta svojo podporo izrazila tudi Enzo Gianotto, generalni direktor Adriaplina, ter Boris Medved, izvršni direktor Cestnega podjetja Ptuj. Je pa organizator 63. Kurentovanja, Zavod za turizem Ptuj, izrazil hvaležnost prav sem sponzorjem in donatorjem dogodka.

Ob vseh manjših dogodkih, ki bodo slovensko pustno prestolnico zapolnili v enajstih dneh, se bo samo na osrednjih mednarodnih Etno- in Karnevalfestu predstavilo približno 4000 nastopajočih iz 10 držav. Gre za edinstven etnografsko-karnevalski dogodek, ki je že pred mnogimi leti prestopil meje naše domovine.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 8. februarja 2023.)

Na vrh