Domov » Novice » Zajtrk z novinarji v Domu upokojencev Ptuj

Zajtrk z novinarji v Domu upokojencev Ptuj


V Domu upokojencev Ptuj so danes organizirali zajtrk z novinarji, katerega se je ob direktorici Doma, mag. Vesni Šiplič Horvat udeležila tudi županja MO Ptuj, ga. Nuška Gajšek. Zajtrk z novinarji je potekal v novi Domski kavarni, zato dogodek velja kot uradno odprtje nove pridobitve Doma upokojencev Ptuj. Po tem, ko so v Domu upokojencev Ptuj pred kratkim uspešno odprli nov prizidek enote v Juršincih in hkrati podpisali sporazum za načrtovano investicijo v novo enoto Žabjak v Mestni občini Ptuj, je danes potekal še dogodek namenjen predvsem novinarjem, s katerim se je obeležilo odprtje še ene pridobitve in sicer Domska kavarna ob domu upokojencev Ptuj.
Vodstvo Doma je tokrat novinarje povabilo na zajtrk, na katerem je direktorica mag. Vesna Šiplič Horvat po svoji predstavitvi skozi pogovor predstavila mehke in trde projekte, ki so v teku, oz. jih bodo pričeli izvajati v prihodnjih mesecih, največji izziv letošnjega leta pa je izpostavila začetek investicije v novogradnjo enote v Žabjaku.
Nadaljevanje druženja je bilo namenjeno projektu Sodobna oskrba starejših. Z izvajanjem dvoletnega projekta v letu 2020, je prišlo do preoblikovanja obstoječih mrež ter vstopa novih izvajalcev za nudenje skupnostnih storitev in programov za starejše. Namen in cilj projekta je skupaj s partnerji (Zdravstvenim domom Ptuj, Centrom za socialno delo Spodnje Podravje ter Lekarnami Ptuj), na območju Upravne enote Ptuj izvajati usmerjeno integrirano oskrbo s ciljem ohranjanja in izboljšanja sposobnosti skrbeti zase in ostati v domačem okolju. Storitve so za uporabnike, teh bo v projekt vključenih najmanj 200, brezplačne. Aktualne podatke je predstavila vodja projekta Andreja Potočnik: »V tem trenutku lahko povem, da imamo v prvem letu v projekt vključenih že 170 uporabnikov, 45 pa jih je že ocenjenih in v čakalni vrsti za obisk koordinatorke. Skupno smo do danes prejeli 364 vlog, storitve e-oskrbe koristi 25 uporabnikov. Največje povpraševanje potencialnih uporabnikov je po negi in oskrbi, sledita ji delovna terapija in fizioterapija.« Na tokratni predstavitvi projekta je sodelovala tudi uporabnica storitev, ga. Terezija Mlinarič, ki je projekt pohvalila kot izjemno učinkovit, saj ji kljub starosti omogoča, da še naprej živi v domačem okolju. Projekt financira EU in sicer Evropski socialni sklad v obsegu 80% in 20% Republika Slovenija iz proračuna. Vrednost celotnega projekta, ki poteka do 30.6. 2022, je 2.633.289,57 EUR.
(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 23. junija 2021.)

Na vrh