Domov » Novice » Zmage odbojkaric, strelcev, Čurina Prapotnika, Rajherja in Pučkove

Zmage odbojkaric, strelcev, Čurina Prapotnika, Rajherja in Pučkove


Strelsko društvo Kovinar Ormož je v športni dvorani Hardek pripravilo 4. krog tekmovanja v 1. A državni ligi v streljanju z zračno pištolo. Med dvanajstimi ekipami je prvo mesto zasedel Strelski klub Ptuj v postavi Sašo Stojak, Majda Raušl in Matija Potočnik. Najboljši ptujski strelec Sašo Stojak je zasedel tretje mesto med posamezniki.

V športni dvorani Gimnazije Ptuj sta se v soboto popoldan na tekmi 11. kroga 3. državne odbojkarske lige vzhod sešli ekipi Ptuja in Slovenj Gradca. Zmage s 3:1 so se veselile ptujske odbojkarice.

Novo mesto je bilo v soboto in nedeljo prizorišče Prvenstva Slovenije v dvorani v atletiki. Atletski klub Ptuj so pri mlajših članih zastopali Anej Čurin Prapotnik, Blaž Jurgec, Marcel Merc, Andraž Rajher, Maja Kostanjevec, Zoja Sluga, Sara Šeruga in Taja Štumberger V konkurenci mlajših mladincev so ptujske barve zastopali Paskal Rihtarič, Nik Stajnko, Aleks Žitnik Rogelj, Lan Žitnik Rogelj, Maša Belić, Ana Čurin Prapotnik, Ula Meglič in Taja Pučko. Ptujčani so osvojili tri naslove državnih prvakov. V teku na 60 metrov je zmagal med mlajšimi člani s časom 7.72 sekunde Anej Čurin Praprotnik, v metu krogle je bil med mlajšimi člani z rezultatom 13.28 metra prvi Andraž Rajher in pri mlajših mladinkah je bila prva v troskoku Taja Pučko s skokom dolgim 11.82 metra.

Na igrišču z umetno travo se je prijateljska pripravljalna nogometna tekma med Dravo in mladinci Aluminija končala z rezultatom 0:0.

Nadarjeni igralci Košarkarskega kluba Ptuj selekcije U14 so pred številnim občinstvom v soboto v športni dvorani Gimnazije Ptuj odigrali prvo četrtfinalno tekmo Mini pokala Spar proti Mariboru mladim. Gostje so bili boljši in so zmagali z rezultatom 76:60.

Na vrh