Domov » Novice » Zagotavljanje pravilne in celostne oskrbe z zdravili za starostnike

Zagotavljanje pravilne in celostne oskrbe z zdravili za starostnike


Včeraj je potekala spletna novinarska konferenca na kateri je tekla beseda o zagotavljanju pravilne in celostne oskrbe z zdravili za starostnike. Ter s tem v zvezi o pomoči, kije starostnikom nudena preko projekta Sodobna oskrba starejših.

Znotraj projekta Sodobna oskrba starejših, ki ga vodi Dom upokojencev Ptuj se namreč testno izvaja kar nekaj storitev s področja oskrbe z zdravili, ki že kažejo konkretne rezultate in pozitivne učinke za končne uporabnice, uporabnike. Po besedah predsednice Lekarniške zbornice Slovenije se moramo zavedati, da so prav zdravila tista, ki bistveno pripomorejo k podaljšanju kakovostnih let življenja. Seveda s pogojem, da so uporabljana pravilno in varno. Le tako se zagotovi tudi njihova učinkovitost in pozitivni izidi zdravljenja, ki niso samo klinični, ampak tudi ekonomski in humanistični. Projekt na zbornici vidijo kot izhodišče za vnaprej, saj so v sprejemajočo se zakonodajo o dolgotrajni oskrbi že poslali svoje dopolnitve.

V projekt Sodobna oskrba starejših se JZ Lekarne Ptuj vključuje kot partner, kar je izjemno pomembno in koristno, predvsem za končne uporabnice in uporabnike.

Projekt Sodobna oskrba starejši počasi prehaja v drugo polovico. Izvajalci si želijo, da vsaj nekatere od v projektu ponujenih storitev postanejo trajne, za kar že iščejo možnosti s predstavniki občin, v katerih se projekt izvaja in financera.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 12. maja 2021.)

Na vrh