Domov » Novice » Gospodarstvo » 60 let Taluma

60 let Taluma

60 let Taluma

Eno največjih podjetij v naši bližini, Talum iz Kidričevega, v letos praznuje 60 let svojega obstoja. „Fabrika“ kot so mu nekoč rekli še zmeraj daje kruh več kot 1000 delavcem. V 60 letih pa je imel kar 10.000 zaposlenih. V sklopu praznovanja so kot vsako leto, pripravili srečanje zaposlenih in za uspešno delo podelili štiri Talumove zlate metulje.

Del Talumovega praznovanja 60. obletnice je bilo tudi srečanje, na katerem so se zbrali poslovni partnerji, župani, predstavniki vlade ter ministrstev. Zbrane sta med drugim nagovorila predsednik uprave Taluma, Marko Drobnič in direktor Elesa, večinskega lastnika Taluma, Aleksander Mervar.

Da bi čim bolj izkoristili potenciale, ki jih imajo zaposleni, k inovativnosti in iskanju novih rešitev, ki bi lahko izboljšale poslovanje podjetja, spodbujajo vse delavce, ne glede na delovno mesto in stopnjo izobrazbe. Za še več motivacije najbolj prizadevne vsako leto nagradijo. Letošnjega zlatega metulja za življenjsko delo je prejel magister Anton Verdenik. V podjetju je zaposlen od leta 1992. Največ je delal na področju avtomatizacije proizvodnih procesov, v zadnjih letih pa se posveča inženiringu. Zlate metulje za uspešno delo v zadnjih nekaj letih oziroma v zadnjem letu so prejeli Marjan Pilinger, Davorin Lubej in Branko Kaiser. Slednji je z inovativnim pristopom snoval nova orodja v podjetju Talum ulitki.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 25. novembra 2014)

 

 

 

Na vrh