Domov » Novice » Gospodarstvo » Novo vodstvo ptujskega SD

Novo vodstvo ptujskega SD

Dosedanji predsednik ptujskih Socialnih demokratov, Miran Meško, je postal predsednik foruma svetnic in svetnikov Socialnih demokratov. Člani stranke so, zaradi razporeditve dela in funkcij, za novega predsednika izvolili Dejana Levaniča, za podpredsednika pa Mirjano Nenad in Mirana Meška. Vodstvo si je za prihodnji mandat zadalo pet prioritet na področju razvoja Ptuja.

Ureditev mestnega jedra Ptuja, načrt izgradnje cest v Mestni občini Ptuj, promocija Ptuja in projekt Evropske prestolnice kulture, znižanje komunalnega prispevka in odlok o mladini so področja, v katera bodo ptujski socialni demokrati v prihodnjem mandatu vlagali največ svojih naporov. V SD-ju so mnenja, da na področju urejanja mestnega jedra na Ptuju manjka konkretnih rešitev. Sami vidijo izhod iz nastale situacije v odloku, s katerim bi občina lastnikom naložila obnovo stavb, za katere bi ocenila, da kvarijo podobo mesta. Gre za strog predlog, a Levanič dodaja, da bo mestno jedro čez nekaj let urejeno le, če bodo vpeljani konkretni ukrepi.

Zadane cilje bodo poskušali uresničevati preko sodelovanja s strokovnim svetom stranke, klubom menedžerjev in četrtnimi skupnostmi. Predlagane rešitve pa bodo mestni svetniki iz njihovih vrst predstavili svojim kolegom v mestnem svetu, ki bo nato odločal o njih.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 31. 5. 2011)

Na vrh