Domov » Novice » Novinarska konferenca pred Martinovanjem 2014

Novinarska konferenca pred Martinovanjem 2014

Martinovanje 2014 napoved

Čas trgatev se je končal. Prihaja obdobje, ko se iz mošta rodi vino. Kot vsako leto bo tudi letos na Ptuju potekalo že tradicionalno Martinovanje, ki bo postreglo z zanimivim pisanim programom. Organizatorji so na novinarski konferenci predstavili prihajajoče dogajanje.

Glavna organizatorja Martinovanja sta tudi v letošnjem letu Javne službe Ptuj in Mestna občina Ptuj. Prireditev bo že tretje leto zapored potekala na mestni tržnici. Zaradi obnove, ki je po fazah še vedno v teku, bo imel mali fašenk kot še rečejo Martinovanju na Ptuju, še več možnosti, da uspe.

Kulturna, zabavna in turistična prireditev bo potekala med 7. in 11. novembrom. Otvoritvi v petek, 7. novembra, ob 10. uri bodo v soboto sledile vinogradniške igre, v nedeljo Martinov pohod, v ponedeljek vinska akademija na Ptujskem gradu in v torek, 11., inavguracija ter krst mošta.

Tradicionalne prireditve bodo vse od petka do torka popestrila pestra ponudba mošta, vin in Martinovih dobrot v martinovih hramčkih. Manjkalo ne bo niti kulturnega in zabavnega programa ter glasbe. V soboto bo nastopil Ptujski kvintet, v torek pa Zlatih šest.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 3. novembra 2014)

 

Na vrh